Varför jag röntgades

Hej fina ni!
Nu är jag tillbaka på rummet och väntar på att det ska bli lite lunch. Jag hoppas på att det är någonting gott, men det är alltid en överraskning när man öppnar locket som ligger över tallriken.

Det var inte alltför längesen jag kom tillbaka från röntgen. Jag var dit för att göra en datortomografi på njurarna med kontrast. Undersökningen gick bra, men det tog lite tid. Vad jag har förstått så ville dem kolla hur stenten som ligger mellan njuren och urinblåsan ligger, samt hur flödet ser ut. Så nu väntar vi bara på svaret.

Det gick även bra att sätta kanylen inför röntgen. De ville promt att jag skulle ha en rosa kanyl (som är lite grövre) inför undersökningen, eftersom jag skulle få kontrast direkt in i blodet. Det gick inte att få kontrast via långtidsPVKn.
Både jag och sköterskan var beredd på att det här kan bli svårt, men hon klarade det på första försöket. Jag tror både hon och jag blev lite chockad, med tanke på hur mina armar ser ut. Vi var beredd på värre. Men det var i alla fall väldigt skönt att det gick så smidigt! Men ibland ska man få ha lite tur också.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229