Veckan som varit - V.11

Den här veckan har inte varit särskilt bra. Den har varit fortsatt tuff om jag ska vara ärlig. Det är precis som att det inte vill vända med varken värken, blånaden eller svullnaden på höger foten. Det är nästan satt jag t.o.m. tycker det har blivit sämre, och att värken ändrar karaktär ibland. Det känns nästan som att det har blivit mer nervsmärta, eller i alla fall det jag kallar nervsmärta. Det varvar mycket mellan en mer hettande, ilande, molande, sprängande och satsande värk som inte vill försvinna. Ja ni märker att listan kan bli lång, eftersom den skiftar väldigt mycket på olika sätt. Det gör den även i färg, och det är snabbt.

Men om man bara tar i lördags som ett exempel så var det en rätt bra dag smärt mässigt. Framförallt om man tänker kring att ta extra vid behov smärtstillande, alltså det snabbverkande morfinet. För då var det faktiskt första dagen jag inte tog någon överhuvudtaget. Något jag var väldigt glad och stolt över.

Men sen dagen därpå var det precis som att vända på en handflata. Då hade jag det så jobbigt med värken att jag säkert tog närmare maxdos av den snabbverkande smärtstillande medicinen istället. Något som gjorde mig rätt besviken och såklart helt matt, eftersom det blev en extremt jobbig dag. Ni kan läsa mer om det och gårdagen (söndag) i mitt tidigare inlägg.

Sen känns det bara allmänt som att jag har fått slut på idéer kring hur vi ska få bukt på allt det här. Jag tycker vi har testat det allra mesta vi kan komma på just nu. Det ända jag kan tänka mig, eller som jag vet är kvar nu är att vi fortsätter att höja min medicinering som jag får för värken tills vi når en mer jämn och hållbar nivå på smärtan. Det är nog den vägen vi får ta.

Annars förutom det så har mycket fokus under veckan legat på träningen kring beröring och att utsätta mig för det så mycket som möjligt på höger foten. Just för att försöka öka toleranser så det ska bli bättre och inte göra lika ont när man tar där. Dock har jag inte märkt någon direkt förändring än, men jag hoppas det kommer. Men vad jag minns från tidigare när jag har hållit på med det här så tror jag det kan ta lite tid.

Sen kommer vi till den kära hirudoid-salvan som min smärtläkare ville att jag skulle smörja 3-4 gånger om dagen. Det för att se om det kunde hjälpa någonting på blånaden på foten och för att hjälpa till och få igång blodcirkulationen där runtomkring mer. Jag tycker inte den har gjort någon dunderförändring. För jag har ändå hållit på med det i snart två veckor nu på torsdag, och det är faktiskt ingen direkt skillnad.

Veckans positiva. Under den här veckan vet jag inte om det har varit någon direkt jättepositiv grej. Det ska i så fall vara i lördags då när jag inte behövde ta någon snabbverkande tablett för värken, men annars vet jag inte.

Veckans negativa. Det som har varit jobbigast under den här veckan har varit min medicinhöjning. Den här veckan har det varit en av dem andra medicinerna jag tar som vi har höjt. En utav dem jobbigaste medicinerna att höja eller sänka enligt mig. För den här veckan har jag mått så dåligt och känt mig så groggy och yrslig. Det har varit som värst under förmiddagarna i samband med efter frukosten då jag har tagit mina morgonmediciner osv. Sen har det ärligt dröjt nästan ända fram till kring två tretiden innan jag har börjat känt mig skapligt som människa igen. Så det har varit jobbigt.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229