Veckor som varit - V.9 + V.10

Det här inlägget kommer lite väl sent. Därför slår jag istället ihop veckorna v.9 och v.10 så det blir ett sammanfattningsvis lite längre inlägg kring dem här två senaste veckorna. De här två veckorna har verkligen varit en bergochdalbana. Jag fick först åka på permission från måndag till onsdag under v.9, och sen blev jag helt utskriven på onsdagen.

Det var väldigt skönt att få bli utskriven. Just att jag först fick ”prova på” lite kring hur det skulle gå att vara hemma, och sen att jag blev utskriven helt där på onsdagen. Det kändes som att även dem på sjukhuset också ville se att det fungerade bra, just utfall de inte skulle göra det. Sen tror jag det även kan ha varit en liten psykiskt grej, så jag stegvis skulle få vänja mig vid tanken av att ”klara” mig själv hemma igen, just från att hela tiden ha deras hjälp kring smärtan osv. Men det kändes och gick i alla fall bra hemma så därav att jag blev utskriven förra onsdagen. Så det var skönt!

Sen var det väldigt skönt att få komma hem till sin egna hemmamiljö och allt vad det innebär. Att bl.a. kunna få välja vad man vill ha för mat, få vara bland sina egna saker, eller bara det att få träffa Harry igen. Min lilla bebis.

Däremot under v.10 har det varit rätt kämpigt. Det har verkligen gått upp och ner, och sen tycker jag det har varit lite svårt att komma in i de ”nya” rutinerna här hemma igen. Det har gått skapligt eller det har visst gått bra, för det kan nog egentligen inte heller kunnat gått bättre än vad det har gjort. Men som sagt det är en omställning med allt som faktiskt är väldigt jobbig. Framförallt eftersom jag är så mycket mer orörlig. För det är väldigt jobbigt med allt, och att lära om sig vid förflyttningar, hur jag ska sitta i rullstolen och kunna komma fram på lättast sätt när båda benen har benstöd så de står rakt ut osv. Det är en omställning, och många gånger en stor frustration. Så det är väl det jag tränar på nu.

Sen nu under v.10 (från söndagen v.9) har vi hållit på och höjt en smärtmedicin successivt, och det har vart jättejobbigt. Jag har varit som helt däckad under framförallt förmiddagarna, och ibland nästan sådär mycket ända fram till kring tretiden. Det har varit extremt frustrerande när jag i vanliga fall vill ha kontroll på allt, också kan jag inte det nu. Det har jag haft och har väldigt svårt med! Men jag måste bara verkligen försöka lita på dem jag har runtomkring mig. Satt så är det.

Vecka 9 och 10:es positiva. Under de här två veckorna har det varit två positiva saker som jag kommit på. Den första var att jag blev utskriven och fick komma hem under v.9, och den andra var att jag under förra veckan (v.10) fick träffa mitt första kusinbarn som äntligen kommit. Honom fick jag träffa i lördags, så det var riktigt roligt. Han var så himla söt.

Just det, sen en till positiva grej är faktiskt att vi har haft lö

Vecka 9 och 10:es negativa. Det som har varit jobbigast under dem här två veckorna har varit insättning och ökning av medicin. Det pga att jag blir så pass påverkad av dem de första dagarna, och det tycker jag är riktigt jobbigt. Jag gillar inte att inte har kontroll som jag annars brukar ha. Så det har varit en riktigt jobbig del.

Sammanfattningsvis kan man säga att det både har funnits positiva saker, men också saker som varit extremt jobbiga (och är fortfarande). Men man får helt enkelt ta en dag i taget.

Hoppas ni har haft två bra veckor bakom er. Här nedanför kan ni se lite bilder från de här två senaste veckorna. KRAM!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229