Veganska & glutenfria bananpannkakor

I vanliga fall brukar inte jag vara något riktigt fan av banan, men just dem här bananpannkakorna är SÅ goda och enkla att göra. Sen är det väldigt få ingredienser, vilket gör att man oftast har allting hemma. Vilket är skönt, för då kan man lätt göra dem när man vill ha det.

Ingredienser:

2 övermogna bananer

4 dl glutenfria havregryn

Ca 1,5 dl havremjölk

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

Kokosolja till stekning

Gör såhär:

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Om konsistensen blir för tjock så häll bara i lite mer mjölk.
  2. Stek dem sedan i kokosolja tills ytan blivit gyllenbrun och vänd dem sedan och gör samma sak på andra.
  3. Jag brukar servera dem tillsammans med blåbär.

Tips!

  • Oftast brukar jag bara mosa bananen i en bunke och sen blanda ner resten av ingredienserna, alternativt använda mig av en stavmixer. Det brukar gå lika bra.
  • Jag tycker dem blir godast när man gör dem rätt tunna och välstekta.
  • Jag har även hört att det ska vara gott att ha en nypa kardemumma i, men det har jag inte provat än.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229