Veterinärbesöket - Hudbiopsi

Idag var jag till veterinären igen med Harry. Idag var det dags för hudbiopsierna. Det var nog verkligen på tiden måste jag säga, för nu såg han inte bra ut. Han hade/har så mycket utslag med knölar under, vissa som han även har kliat upp så det blivit som små sår. Så det var skönt att vi äntligen har fått det gjort så det bara är att vänta på provsvaren kvar.

Själva besöket gick bra. Han fick lugnande först, och då somna han till och blev lite groggy. Sen lånade dem honom en stund och tog biopsierna och sen fick jag tillbaka honom. Men då var han verkligen borta måste jag säga. Han var helt lelös och reagera ingenting förrän en liten stund senare. Men han har inte varit sig själv riktigt sen vi kom hem. Han har liksom haft svårt att komma till ro och slappna av, och precis som att han är alldeles yr. Så då tyckte jag synd om honom. Men nu börjar han bli lite piggare och sig själv, så det är skönt.

De tog biopsi på tre ställen. De tog alltså en hudbit, och sen fick han två stygn på varje ställe, så 6 st stygn blev det sammanlagt. Sen nu i väntan på provsvaret så ska han få börja med kortison igen, och sen när han blir 6 månader ska han även få byta till ett annat foder för allergiker. Men han måste bli lite äldre först. Så nu är det bara att hålla tummarna och vänta. Kortison vet jag ju i alla fall hjälper, så det är skönt. Så han borde må lite bättre redan till imorgon eller i alla fall i övermorgon tror jag.
Nu gäller det bara att hålla koll på honom och se till så han inte kliar eller slickar på såren. Jag fick tips att han kunde ha en tröja på sig så det skyddar lite, speciellt på det vid ryggen för det kan han ju komma åt och slicka på. Men hittills verkar det inte klia så mycket i alla fall. Det kanske kommer ju mer det läker, vi får se.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229