Hemma igen efter en akut sjukhusvistelse

2014-04-30 15:30:00

Nu var det några dagar sedan jag var in här och skrev. Det beror på att jag fick åka in akut till sjukhuset i söndags eftermiddag och har varit inlagd där tills idag efter lunch. Jag blev inlagd pågrund av hjärtat, för att det slog alldeles för fort och att blodtrycket var högt. Jag skriver lite mer om vad som hänt under dem senaste dagarna i nästa inlägg, men nu vet ni varför ni inte har hört något ifrån mig på några dagar. Jag mår betydligt bättre nu i alla fall, jämfört med vad jag gjort dem senaste dagarna. Hjärtat

Gillar

Kommentarer

Hemma igen efter en akut sjukhusvistelse

Nu var det några dagar sedan jag var in här och skrev. Det beror på att jag fick åka in akut till sjukhuset i söndags eftermiddag och har varit inlagd där tills idag efter lunch. Jag blev inlagd pågrund av hjärtat, för att det slog alldeles för fort och att blodtrycket var högt. Jag skriver lite mer om vad som hänt under dem senaste dagarna i nästa inlägg, men nu vet ni varför ni inte har hört något ifrån mig på några dagar. Jag mår betydligt bättre nu i alla fall, jämfört med vad jag gjort dem senaste dagarna.

Gillar

Kommentarer

Hjärtat slår för fullt

2014-04-26 19:51:00 Igår ringde min hjärtläkare. Vi pratade om hur det går med medicinen jag har för hjärtat. Medicinen ska göra så hjärtat inte ska slå lika fort och så att trycket ska gå ner lite. I min senaste mätning när jag gjorde en långtidsregistrering på EKG:et, visade det att mitt hjärta slår i snitt över 100 slag/min under hela dygnet. Gången innan låg pulsen på 85 i snitt. Det har gått upp, och i normala fall ska pulsen ligga kring 70 slag/min tror jag. Eftersom hjärtat slår fortare trots medicinen så ville läkaren att jag ska testa en annan medicin, för att se om den kan hjälpa bättre än den jag har. Jag började med den nya imorse, och den verkar inte alls hjälpa bra. Hjärtat har slagit mycket fortare under hela dagen. Jag har en blodtrycksmätare som jag mäter trycket och pulsen med hemma ibland. Och eftersom jag har en sådan hemma ville läkaren att jag skulle göra flera mätningar själv under helgen, så ska vi höras av på måndag igen och prata om hur det gått. Idag som mest har pulsen legat på 141, och då satt jag bara på en stol. Annars har den hela tiden legat över 100. Jag ska testa ta den här medicinen ikväll och imorgon igen. Men jag tror den jag hade var bättre, även om inte den heller är bra.

Allmänt

Gillar

Kommentarer