Ska det behöva vara såhär

Igår var det ju en jättehärlig sommardag. Men jag kan säga att mina fötter inte alls tyckte den var lika härlig. Dem tyckte nog snarare att det var en skit dag, för fötterna (framförallt höger) har blivit så svullna och gör jätteont. Det spänner i huden för att de är svullen och gör ont. Sen känns det som att den högra foten är alldeles "bullig" av all svullnad. Nervvärken i högerfoten verkar också ha börjat göra ett litet uppror, och det är inte roligt ska jag säga. Jag hatar det rent ut sagt. Det gör så ont och är jobbigt.

Jag kan bara tänka mig hur det skulle bli utomlands i värmen. Ett helsike kan jag tänka mig. För det blir som att fötterna sväller av värmen och sen trycker svullnaderna på nerverna som i sin tur gör att nervvärken blir ännu mer irriterat och gör ont. Sen blir ju fötterna lättare svullna i vanliga fall med eftersom jag i stort sett bara kan röra på tårna, men det blir ännu värre när det är varmt i luften med. Men det tror jag många mer eller mindre med kan känna av.

Det blir som ett stort dilemma mellan kroppen och fötterna, för kroppen tycker ju om värmen och speciellt om det är ett jämnt klimat. Men fötterna tycker istället inte alls om det. På ren svenska kan man nog säga att dem hatar värmen. Det blir ett problem för i framtiden vill jag ju kunna åka till värmen utomlands. Jag har varit det ett antal gånger och då har verkligen min kropp och leder tyckt om det. Det är stor skillnad när det blir ett jämnt klimat tillsammans med det varma. Jag hoppas det kommer bli bättre med åren, men som det är nu vet jag inte ens om jag skulle utsätta mig frivilligt för värmen pga fötterna. Hela dagen idag har högerfoten speciellt varit väldigt jobbig. Den irriterar och gör sig påmind hela tiden, mer än vanligt. Det är så tråkigt men också frustrerande.

Gillar

Kommentarer

Vilken gårdag

Vilken dag vi fick igår. En riktig sommardag. Jag tror jag var utomhus i stort sett hela dagen. Jag låg både och solade i solen varvat med att ligga i utomhusgruppen/soffan och bara tog de lugnt. Sen tittade jag även på litegrann medan familjen badade i poolen. Det såg väldigt skönt ut.

Vi ska fixa så jag också ska kunna komma ner och bada både säkert och när jag vill. Pappa började igår på kvällssidan uppfinna en typ av "lift" så jag också ska kunna komma upp och ner i poolen. Han är väldigt påhittig och uppfinningsrik så det ska bli spännande att se vad han hittat på för något, för det behövs. Det är för att jag helt säkert ska kunna komma ner och bada, både för mig och den som hjälper till. Vi har en trappa ner i poolen med, och pappa skulle säkert kunna bära ner mig där, men för att vi inte ska riskera att halka eller ramla så bli det bra med en "lift". Hoppas ni med hade en riktigt härlig gårdag med skönt väder.

Mamma är duktig hon. Igår gjorde hon en jättefin jordgubbspaj. Det är synd bara att man inte tål, men den var i alla fall jättefin.

Gillar

Kommentarer

Kryper i hela kroppen

Idag framförallt på kvällssidan har jag varit väldigt lättretlig. Det är varken roligt för mig eller någon annan, men det är precis som att det kryper i hela kroppen fast man inte kan göra någonting. Ungefär som att du är riktigt frustrerad och vill göra något, men det går inte eftersom du är fastspänd på en stol och kan varken röra eller ta dig någonstans. Det är väldigt frustrerande på något vis. Oftast när jag är grymt lättretlig så beror det på att jag inte mår bra. Det är ofta där på humöret som det märks, både för mig och alla andra. Visst känner jag självklart själv med om jag inte mår bra, men det blir som att jag kommer på mig själv när vi i stort sett bara blir mer irriterad på varandra, och jag stör mig på på nästan allt. Det är som att kroppen letar efter precis allt som bara går att bråka om, och diskussionen är redan igång innan jag har hunnit reagera över det.

För varje dag som gått sedan jag började ta halva dosen av Otezla medicinen (i tisdags) så har jag blivit sämre i kroppen. Jag har svårare för varje morgon att komma igång på morgonen och är mycket segare och har ondare i kroppen, sen känns det som att fler och fler leder blir drabbade av inflammationer. Men istället har illamåendet blivit lite bättre och jag får lite mindre ont i huvudet. Vilket är skönt, men det är tråkigt att jag mår dåligt på den högre (originaldosen). För någon effekt tror jag ändå medicinen gör. Jag tycker det är en väldigt svår balansgång, men jag får nog ändå ta att jag får mer ont och är segare i kroppen, för jag klarar inte av att må så illa som jag gjorde precis varenda dag. Jag gav det ett försök men det gick inte, och så är det. Det är väldigt synd, men jag känner ändå att jag har gjort mitt bästa med att testa den rekommenderade originaldosen.

Gillar

Kommentarer