Farande hit & dit

Idag har det varit en hel del åkande. Det började med att jag åkte iväg tidigt till sjukhuset för att ta mina fasteprover (kompliterande från Endokrin). Sen satte vi oss vid cafeterian och åt frukost som jag hade med mig och köpte te till. Det är synd att jag är så pass allergisk så jag inte bara hade kunnat köpt någonting där direkt, men det är som det är. Proverna är tagna nu i alla fall.

Sen därefter åkte vi upp till reumatologen, för jag behövde höra med min reumatolog om jag ska fortsätta med fragmin och i så fall så behövde jag recept. Jag skulle fortsätta, så det var tur att jag fick tag på min läkare eftersom jag hade helt slut på sprutor så han fick skriva ut ett nytt recept. Därefter fick vi åka hem.

Vi hann sen vara hemma en stund, vila lite, städa och plocka in i några badrumsskåp som jag fick upphängda igår kväll och sen äta lunch. Sen var det dags igen för att åka sjukresa en sväng, men den här gången åkt jag till tandläkaren. Det gick bra. Jag hade inga hål eller antydan till hål alls, så det var jätteskönt! Vi blev i alla fall klar mycket tidigare än vad jag trodde vi skulle vara, så då fick jag boka om taxin hem samt att vi fick sitta ute i det sköna vädret och sola oss en stund innan den kom.

Annars under eftermiddagen efter tandläkarbesöket så har jag lagat mat, vi har hängt tvätt, vilat lite, fikade ute och varit ut på en promenad undertiden pappa har bytt fönster i köket. Det blev jättefint, men jag har jobbigt att vara hemma när han ska köra med motorsågen, eftersom jag är allergiskt mot trä. För det är själva trädokften (allergi).

Gillar

Kommentarer

Endokrinbesöket i onsdags

I onsdags förra veckan så var jag till min Endokrinläkare. Det var några månader sen sist, men nu var det en liten uppföljning kan man säga. Men det var sist som dem ordinera att jag skulle börja ta extra testosteron (typ av anabola i låg dos), eftersom jag knappt har någon egen produktion av det.

Jag trodde i alla fall att jag skulle dit och ha uppföljning av det, men riktigt så var det inte. Det var mer av medicinen för benskörheten som det var uppföljning på. Eftersom jag fick byta till sprutorna (Forsteo) som är starkare än droppen (Aklasta) jag fick en gång per år tidigare. Jag hade väldigt problem med illamående i början, men jag tycker ändå att det har blivit bättre. Med hjälp av akupunkturen jag fått på smärt så har jag stått ut när det var som värst. Jag mår ju lite illa nu med men jag tycker ändå det har blivit bättre. Men det har tagit tid.

Sen tog jag ju en del prover som jag skulle vara fastande inför, och då såg dem att jag hade bl.a. gränsen till järnbrist. Så det ska jag försöka förbättra via kosten. Jag fick järntabletter utskrivna men jag har hört att många blivit dålig på dem samt efter lite konsultation med min reumatolog så kom vi fram till att jag skulle göra ett försök med kosten först. Eftersom jag redan äter så himla många olika mediciner/tabletter.

Sen fick jag fler prover (tog dem idag, måndag) som han tyckte jag skulle ta, och då skulle man självklart vara fastande på dem med. Men då skulle dem kolla om jag har rätt mängd av Prasteronet (tabletten för testosteronet). Det jag trodde jag var där egentligen för att få svar på. Men då får vi i alla fall se om jag har rätt styrka eller inte. Han hade glömt skriva ut provremisser för det, men nu är dem tagna i alla fall.

Gillar

Kommentarer

Morsdag & lite fix o trix

Till att börja med vill jag säga grattis till alla mammor där ute, eftersom det är/har varit morsdag idag. Jag har haft en mysig dag då jag bara varit hemma, fixat och plockat bland en hel del saker, lagat mat, tagit en längre promenad samt fikat och firat mamma.

Idag har det varit mycket att få ordning på. Framförallt saker, samt hänga upp de som ska upp på väggarna. T.ex. så fick jag upp överskåpen i badrummet (vid tvättdelen) idag. Det var verkligen behövligt och väldigt skönt så jag kan få bort en hel del synliga grejer som för tillfället ligger på en liten rullkärra och lite överallt.

Sen har pappa hjälpt mig att hänga upp och fixa ordningen en hel del grejer den här helgen. T.ex. så målade han klart murstocken igår och satte upp teven på väggen/muren, hängt upp två tavlor och en vägglampa vid soffan och dragit kabel från parabolen från det "stora" huset till mig. Och det var inte "bara" kan jag lova. Så nu har jag en hel del fler kanaler än vad jag har haft hela hösten/vintern. Sen fick jag också en hel del saker uträttade igår på Ikea och köpis så det var också skönt. 

Jag testade laga hemmagjord soppa idag med för första gången. Jag blev inspirerad av en av assistenternas matlåda, så idag blev det potatis och purjolökssoppa med knaperstekt bacon till. Det var gott så det var roligt att lyckas med någonting! För sist blev det inte så bra när jag gjorde lasangen. Men alltid lär man sig någonting.

Sen har det också varit roligt att det har varit mycket finare väder idag så man har kunnat vara lite ute. Det var faktiskt skönt också, så vi fikade ute idag när vi firade mamma på morsdag idag. Det var mysigt och gott. Jag och min syrra hade köpt en tavla där det var ett stort "H" på den och under H:et så stod det vårat efternamn och under det alla namn på alla dem i familjen. Den var väldigt stilren men samtidigt väldigt fin och lite egen. För det finns ju ingen annan som har en precis likadan. Sen fick hon också att hon skulle köpa en ram till tavlan, och ett kort som jag hade ritat och skrivit på.

Hoppas ni med har haft en bra dag och firat era mammor lite extra!

Gillar

Kommentarer