Ut på tur

Idag blev det ingen hemmadag. Det blev en liten shoppingdag idag med kan man säga. Vi var till Owe's och kollade. Det var roligt för dem har väldigt mycket grejer där, både inredningssaker och saker som är bra att ha och som går åt. Så en del saker hittade vi.

Sen åkte vi en snabbis till köpis. Vi åkte dit och åt lunch och sen gick vi in på bl.a. panduro och köpte färg till ett litet pyssel vi ska göra. Jag berättar mer om det sen när vi ska göra det, så det ska bli roligt. Jag tycker det är roligt när man har kommit på något man kan göra och som man har någon användning av, annars kan jag lika gärna låta bli. Vi ska troligen göra det på måndag om vi orkar efter den dagens planer. För har en del saker inplanerat då. Det ser jag fram emot, för jag är lite pysslig av mig om det är så att man kommer på något använt o göra.

Annars har det bara blivit lugnt idag. Lite handling och bara ta det lugnt hemma. Jag städa lite också för imorgon ska jag få besök av släkten på mammas sida. Det ska bli roligt, så det ser jag fram emot. Dem ska komma och fira mig lite eftersom jag fyllde år i veckan. Sen nu ikväll har vi bara tagit det lugnt i soffan efter att jag tränade och gjorde mina övningar, innan vi nu har tittat/tittar på idol. Så jag har haft en bra dag tycker jag. Hoppas ni med har haft det!

Gillar

Kommentarer

Premiären till sjukhuset

​Igår var jag till sjukhuset igen. Jag var där för att träna hos min fysioterapeut igen. Det gick bra och var lika roligt den här gången. Vi gjorde samma saker som sist med att armcykla, träna i Redcorden och göra lite benövningar. Träningen gick bra och det var faktiskt en liten skillnad från sist, så det var roligt. Speciellt när jag skulle göra övningen på mage i Redcorden (ungefär samma som plankan), det var skillnad. 

Igår premiäråkte jag även i min bil. Det var riktigt skönt och betydligt mer frihet måste jag säga, så jag är verkligen väldigt glad över att jag köpte den. Så det var riktigt roligt. 

Sen var jag även ner på stan en sväng igår. Jag lämnade tillbaka samt bytte storlek på två saker jag köpte för en vecka sedan, så det var skönt o få det fixat med. Sen gick vi och kollade lite till i butikerna innan vi åkte hem, så det var trevligt o roligt det med. För det är roligt o bara hitta på någonting med.

Gillar

Kommentarer

Gårdagens träning = rolig träning

Vilken förändring det var igår. Igår när jag tränade hos min fysioterapeut på sjukhuset så testade vi lite nya grejer. Vi testade bl.a. att skaka mer på linerna undertiden jag tränade i Redcorden och att jag fick testa en ny övning på mage. Man skakar på linerna för att det ska bli extra ostadigt, och då gör det att hjärnan måste reagera mer med att "styra upp"och ge mer signaler till att "ordna upp" situationen kan man säga. Och det fungerade faktiskt. Det var rätt tydligt faktiskt.

Jag blev glatt överraskad måste jag säga, så det var roligt. Sen gjorde vi en övning då vi fokuserade mer på mitt svaga ben, det högra. Och då undertiden jag gjorde en övning, t.ex. då jag fick ha en kudde under knät när jag låg på rygg också skulle jag då strecka ut benet rakt. Det orkar jag inte med högerbenet själv, men då typ "kittlade"/pillade, tryckte, krama och rörde hon på lårmuskelns framsida hela tiden undertiden jag gjorde övningen, och då fick jag mer kraft i muskeln och klarade av o göra övningen lite längre. Det var riktigt häftigt att se. För det var verkligen som att signalerna gick fram på ett annat sätt. I alla fall i lårmuskeln.

Så igår var det ett riktigt roligt träningspass. Det är roligt att prova på nya saker, och speciellt när man ser någon skillnad. Sen gäller det bara att fortsätta o nöta, så får man sen längre fram kanske kan se någon förändring. Förhoppningsvis i alla fall.

Gillar

Kommentarer