Fullspäckade dagar

Den här veckan har det varit lite mycket. Det har varit både varit en hel del sjukhusbesök, samt att jag har haft introduktion med en blivande assistent till mig. Introduktionen har gått jättebra, så det är skönt. Vi ska ha sista introduktionen idag, så det ska bli roligt. Vid introduktion går alltså den "nya" assistenten dubbelt med min befintliga och ser och får prova på det jag behöver hjälp med. Lära sig helt enkelt.

Annars har jag inte några sjukhusbesök idag. Det är skönt. Men vi var till smärtmottagningen igår. Jag var dit för att träffa min smärtsjuksköterska och fick lite akupunktur. Det gick bra, men jag börjar verkligen bli "nåltrött". Alltså att jag har fått akupunktur under en längre tid och att kroppen nog skulle behöva en paus ifrån det. För nu gör det extra ont när hon ska sticka mig och så. Men vi får se, vi kör på tills vi tycker det inte går längre. Eftersom det ändå är bra och hjälper lite.

Just nu har jag i alla fall precis ätit lunch, och strax ska vi iväg och handla lite mat. Vi tänkte försöka hinna göra det innan alla som slutar jobbet för dagen ska dit en fredag eftermiddag. Eftersom det ofta brukar kunna vara mycket folk då. Sen lite senare får vi se vad vi hittar på. Lite träning blir det i alla fall, men det får bli efter att vi har kommit hem och så.

I väntrummet på smärtmottagningen.

Gillar

Kommentarer

Dålig sömn + fullt upp idag

Det här inlägget kommer lite sent. Glömde trycka på publicera, men det var tänkt att det skulle ha kommit upp i torsdags.

Min gårdag (onsdag) började inte så jättebra pga att jag hade sovit väldigt dåligt under natten. Först somnade jag inte förrän vid två och sen vaknade jag till vid halv 4 då jag fick hjälp o vända mig, somna om efter ett tag och sen vaknade jag till lite före 6 igen, sov lite till och sen har jag varit vaken sen kvart i sju. Så jag har verkligen vaknat och somnat om vart annat inatt. Största problemet har varit att jag har så ont i ländryggen/bäckenet. Inte alls roligt. För det blir väldigt svårt att hitta ett skönt sätt o sova på.

Men förutom det hade jag en rätt bra dag igår (onsdag). Jag hade introduktion med en ny blivande assistent och det gick bra. Tycker jag i alla fall, så det var roligt. Hon ska komma idag med (torsdag).

Igår hade vi ganska fullt upp. Jag var först på sjukhuset redan till kl.10:15, för att träffa min arbetsterapeut. Det är ungefär samma sak som fysioterapeut förutom att en arbetsterapeut kollar mer på händerna och händernas förmåga, ger förslag på hjälpmedel som kan underlätta vardagen och signalerar till läkaren om det skulle vara något. Visst, signalera till läkaren gör ju fysioterapeuterna med men det är de som dem gör. Sen ska vi träffas igen om en månad. Vi följde även upp ett träningsprogram som jag har för händerna. För att hålla händerna och rörelserna igång.

Efter att jag hade varit där så gick vi till plan 13 till fysioterapin för att träffa fysioterapeuten. Jag skulle dit för lite träning. Jag hade en annan fysioterapeut den här gången eftersom min är på semester, men det gick bra ändå. Hon hade lite nya idéer som vi testade, så det var lite roligt. Så henne ska jag gå till två gånger till, alltså en gång i veckan.

Men efter sjukhusbesöken bar det av hemåt. Vi gjorde lunch de första vi gjorde och sen var det rätt lugnt. Jag la mig på soffan en liten stund och sen blev det dags för badning på den lilla. Lilla Harry. Han tyckte det var lite mindre roligt, samtidigt som jag tror han tycker det var lite skönt. För oftast står han bara prick still i sin lilla baljan. Så det gick bra i alla fall, och nu är han ren och fin igen. Därefter var vi klar med första introduktionsdagen.

Gillar

Kommentarer

Kanonhelg

Min helg har varit riktigt bra, och inte pga vad som helst utan min lillasyster kom hem på en spontan liten kortvisit. Det har varit riktigt roligt att få ha haft henne hemma och fått umgås med henne, för sist jag träffade henne personligen var vid nyår. Så det var ett tag sedan.

Det har inte hänt så mycket som vi har gjort, utan vi har mest tagit dagarna som dem har kommit, gjort de vi känt för och haft en bra helg helt enkelt. Vi har t.ex. varit ute på promenad, ätit mat hela familjen samt med farmor och farfar en av gångerna, hon har fått träffa Harry och umgåtts med honom, tittat på film/serie och fått umgåtts med henne själv. Riktigt roligt och behövlig helg måste jag säga.

Så nu längtar jag bara ännu mer tills jag får träffa henne igen, och jag ska komma och hälsa på henne istället. För det ska jag om några veckor. Så det ser jag fram emot. För Anna är verkligen som min andra halva, utan henne vet jag inte vad jag hade gjort. Hon betyder så otroligt mycket för mig, och jag är så himla glad att jag har henne! Min älskade lillasyster! Och det är när man träffas som man verkligen hade önskat att vi bodde närmare varandra än vad vi gör nu, för nu är det långt emellan oss. Men det är även då det blir desto roligare när vi träffas.

Så min helg har varit bra, hoppas eran också har varit det!

Gillar

Kommentarer