Sänkning av smärtpump påbörjad

Då var sänkningen igång. Just nu har de sänkt från 10ml/h till 8ml/h på smärtpumpen, så det blir spännande att se hur allt kommer gå. Jag hoppas verkligen att allt ska gå bra!

Jag berättar mer om dagens rond och prat senare.

Gillar

Kommentarer

Planen för en hållbar smärtlindring?

Igår under dagen gick det rätt bra med värken i handen fram till eftermiddagen. Det var efter det som de började bli jobbigare med värken igen.
Min teori är att eftersom dem satte på bedövningsplåstren på handen lite tidigare på morgonen igår än i måndags, samt att jag fick ta den höjda tabletten mot värken i samband med min morgonmedicin, så gör ju det att jag fick allt lite tidigare än vad jag fick i måndags. Men det berodde på att det blev ordinerat vid ronden under förmiddagen. Men då gjorde ju det också att allt automatiskt gick ur kroppen tidigare också. Så det var jobbigt där kring tretiden igår på eftermiddagen när jag började få mer ont.

Men idag har jag för mig att de ska försöka höja den där tabletten de höjde på förmiddagen på eftermiddagen med (samma tablett), så då hoppas jag värken ska hålla sig mer i schack och jämnare under hela dygnet.
Sen är också planen idag att vi ska börja sänka smärtpumpen, i alla fall göra ett försök med det. Så jag hoppas verkligen det ska gå bra! Men det ska det!Planen efter avdelningens rond igår var egentligen att jag skulle göra tabletthöjningen redan på eftermiddagen igår, men de sa dem på smärt nej till. Det pga att det skulle bli en för snabb ökning på en och samma dag, plus att jag redan kände mig rätt påverkad av den första höjningen (den på förmiddagen). Men det är ju så, kroppen måste få tid att hänga med den också. För när man tänker efter så låter det ju rätt logiskt att det är så.

Men jag ska prata med dem från smärt (smärtsjuksköterska och smärtläkare) när de kommer på ronden idag. Jag vill prata med dem om hur vi ska lägga upp det med framförallt tabletthöjningen för att få bästa täckningen på dygnet för att få bästa lindringen, vad dem tror blir bäst.
Sen sa min smärtsjuksköterska igår att det brukar ta ca tre dagar innan det har stabiliserat sig, innan man inte känner glappen lika tydligt då det är dags att ta medicin, så jag hoppas det blir bra.

Så just nu ligger jag och väntar på ronden. Avdelningens rond var in lite snabbt och bara sa att dem väntar på att smärt ska komma. Men jag tycker det ska bli lite spännande, att få se vad dem har att säga. Så fortsättning följer..

Gillar

Kommentarer

Läkarronden igår - Sakta framåt

OBS! Sårbilder finns längre ner i inlägget.

Gårdagens läkarrond tycker jag i alla fall gick bra. Jag fick äntligen lite nytt hopp kändes det som. Jag fick känslan av att dem hade funderat, hade förståelse och framförallt lyssnade på mig. Så det kändes bra. Sen var det skönt att höra att dem inte hade några planer på att skicka hem mig som igår (måndag), eftersom jag fortfarande har så pass ont och smärtpumpen fortfarande står på en hög dos. Sen öppnade dem upp gipsskenan/förbandet på handen och kollade hur den såg ut. De hade en ide om att sätta på bedövningsplåster (Versatis) över handen för att se om det kunde göra någon skillnad. Så de skulle sitta i 12 timmar, sen måste huden vila under natten och sen sätta på nya dagen därpå. När de öppnade upp förbandet så såg dem att såret också såg väldigt fint ut, så då passade dem på med och ta bort stygnen också på samma gång igår. Jag tycker det såg ut att vara ett rätt långt ärr över knogarna. För det var 10 stygn sammanlagt, och då är det på min lilla hand. Men det var skönt att bli av med dem, speciellt eftersom det såg så bra ut. För de hade läkt fint och så. Sen ville dem även höja en utav mina smärtmediciner på morgonen nu under en period innan handen känns bättre. Jag tycker det kändes som en bra ide. Men jag blev lite förvånad över att det gick att höja den med tanke på alla mediciner jag redan tar. Men sen är det ju också tillfälligt. Sen igår efter att dem hade tagit stygnen, satt på ett flertalet bedövningsplåster på handen och höjt tabletten på morgonen så kändes det äntligen lite bättre. Äntligen en förändring åt rätt håll! Då fick jag lite nytt hopp kändes det som. För det har varit jobbigt. För huvudet har verkligen snurrat i alla möjliga olika tankar. Tankar kring vad det kan bero på, vad det är som gör ont och vad man kan göra för att det ska bli bättre. Men det är just det som har varit det svåra. Det har ju inte riktigt funnits några svar. Men det känns ändå bra att någonting verkade ge lite lindring. Sen höll de inte hela dagen, utan det började komma tillbaka mer och mer efter lunch. Men det är en början i alla fall.

Gillar

Kommentarer