En del funderingar

De senaste dagarna har varit sådär. Det är lederna och tröttheten som är jobbigast. Därför har det varit rätt skönt att jag hittills inte har haft så mycket sjukhusbesök den här veckan. Det är på fredag nästa gång, annars var det igår jag var dit och fick en del gjort.
Jag var bl.a. först och tog prover som behövde tas inför två olika läkarbesök, och sen var jag till min fysioterapeut, samt in på apoteket och hämtade och beställde medicin. Min fysioterapeut vad tillbaka nu efter sin semester, så det var roligt att träffa henne igen. Sist var där innan jul, så det var ett tag sedan.

Sen blev det inte så mycket träning, utan mer prat och försöka komma på saker jag kan ta till för att underlätta nu när det är jobbigt med lederna. För det är rätt många som är angripna och troligtvis behöver sig en injektion.
Men hon tyckte jag ändå hade varit duktig och bibehålla samt blivit lite starkare delar trots att jag har det så jobbigt med kroppen. Så det var ändå roligt att höra att hon såg skillnad. Att det jag gör märks.

Sen vet jag inte om det har med att jag faktiskt inte mår så bra i framförallt kroppen och att jag pga det blir känsligare för allt. För det mesta känns rätt tufft just nu. Det kommer mycket funderingar kring om jag kommer få veta något på fredag kring om jag ska få börja med en ny bromsmedicin eller inte, och i så fall vilken. Sen har jag även en hel del funderingar kring infektioner. Om jag kommer klara mig ifrån det, eller om de kommer komma på en gång om det är så att jag äntligen får börja med en bromsmedicin. Det vore verkligen droppen och riktigt frustrerande. Men jag försöker att inte tänka på det eller ta ut någonting i förskott. Det får jag ta då i så fall, om det skulle bli så.

Men jag kommer inte ifrån tankarna kring att min kropp är betydlig känsligare för saker. Speciellt det senaste året. Sen kan det ju säkert vara en kombination av allt. Att jag har fått nog helt enkelt.
Vi pratade om det jag och min fysioterapeut igår. För jag har faktiskt varit utan bromsmedicin i snart ett år nu, och det har varit tufft. Jag har ju råkat ut för en hel del saker under det senaste året (rätt allvarliga dessutom), så det är klart jag också lessnar tillslut och vill ha en förändring. För det är jobbigt att vara sjuk. Speciellt under vintern känner jag, när det är så kallt.

För sen tror jag aldrig att jag har varit såhär stel i kroppen som jag har varit nu dem senaste månaderna. Men mycket tror jag beror på att jag inte har någon bromsmedicin i kroppen. För jag tror ändå att bromsmedicinerna jag tidigare har haft säkert har hjälpt litegrann utan att man riktigt har lagt märke till det. Eftersom de på långa vägar inte har hjälpt tillräckligt så vi har kunnat fortsatt med den. Men jag tänker att de säkert kan ha hjälpt det där lilla som jag kanske känner nu så tydligt gör allt så mycket sämre. Det är bara en teori.

Just nu känns det som att jag bara ligger och funderar på olika teorier och lösningar. För jag orkar bara inte ha det såhär längre. Jag brukar ha bra tålamod och allt det där, men det är inte långt kvar till även min bristningsgräns känner jag. Och då gäller det på fler saker än bara värken och att jag vill komma igång med en bromsmedicin så jag förhoppningsvis kan få stopp på inflammationerna.
Jag känner nästan för varje dag och absolut för varje vecka att kroppen känns sämre. Jag har ondare, och det är fler ställen som har hunnit blivit angripna med inflammationer från vecka till vecka, samt att tröttheten har blivit värre. För nu har även sömnen börjat blivit lidande tillsammans med att jag har börjat behöva sova middag igen för att orka dagen. Det är ju ett tydligt täcken på att kroppen verkligen jobbar med någonting. Så det ska verkligen bli skönt på fredag när jag ska få träffa min reumatolog. Det behövs verkligen nu. Både snack och injektioner.

Gillar

Kommentarer

Vad gör ni när ni inte kan sova?

Nu är klockan snart tjugo över ett på natten och jag har fortfarande inte somnat. Jag har gett upp kring att försöka somna. Jag vet inte om det beror på att jag har så ont i kroppen eller om det är att jag har tagit det så pass lugnt idag under dagen (mest vilat och tagit det lugnt framför teven), samt att jag somnade en liten sväng där på eftermiddagen. Det kan ju vara en kombination av dem båda sakerna. Vilket som så har jag inte kunnat somna.

Jag brukar kunna ha lite svårt att komma till ro och somna på kvällarna, men inte såhär. Idag var det extremt. Sen har jag gett upp efter att både försökt att somna, lyssnat på podd, kollat på instagram och youtube, läst någon blogg och det sista är väl om jag ska försöka läsa i boken jag har börjat på. Den skriven av Kristian Gidlund. Jag får se vad jag gör eller inte gör. Men det känns som att jag har gjort allt för att bli trött eller tröttare. Men nu har det också nästan gått så långt att jag har blivit pigg, så vi får se hur det här slutar.

Vad brukar ni göra om ni har svårt att somna på kvällen? För tillslut blir i alla fall jag bara less över att ligga och typ stirra upp i taket. Har ni några knep som brukar fungera för er? För nu har jag snart provat i princip allt som brukar kunna få mig att somna. Men det är bara att fortsätta och hoppas att jag kan somna snart. Godnatt till er! Kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer

Ändrade planer, men bra det

Hej fina ni och hej till en ny vecka!

Den här måndagen började lugnt. Jag hade jätteont i framförallt knäna när jag vaknade idag, men jag tror det kan ha lite och göra med att jag har cyklat en hel del i helgen på motionscykeln. För igår ökade jag på lite också så det kan ju bara vara en reaktion på det.
Men efter att jag nu har kommit igång så känns det bättre, som tur är. För jag orkar verkligen inte med att det ska bli någonting större av det så fort man ska försöka öka på träningen lite.
Det känns annars som att kroppen reagerar på allt just nu. Den är inte i sitt bästa om jag säger så, satt jag ser ärligt fram emot att det ska bli fredag nu så jag ska få träffa doktorn.

Igår skrev jag att vi får se om min vecka kommer få se ut som den gör på schemat (mina inplanerade saker), men som jag misstänkte så blev det än en gång ändrade planer rätt fort. Min smärtsköterska var hemma med sjukt barn idag så då blev mitt besök som jag hade i eftermiddag inställt. Men det är som det är, förhoppningsvis hinner hon komma tillbaka kanske till slutet av veckan så jag kan få komma då istället. Men hon ringer säkert och bokar in det när hon är tillbaka.

Annars idag blev det nog rätt bra att det fick bli en "hemmadag" idag istället för att behöva åka iväg. För som jag skrev i början så är min kropp verkligen inte på topp idag. Jag är extremt trött och har ont, så jag tror det var rätt bra ändå att det blev såhär.
Hittills idag har det blivit en hel del vila, lite städning och laga mat. Mer har jag inte orkat göra. Jag känner mig som världens lataste person, men kroppen vill bara inte.
Sen har jag gjort en del på datorn. Försökt ladda över bilder så de sparas på ett säkert sätt och inte ska försvinna, eftersom min hårddisk tyvärr inte gick att rädda. Det var riktigt trist eftersom jag hade en hel del viktiga saker på den, men det är inte så mycket att göra. Jag får bara försöka göra så det inte händer igen. Men visst är det trist, det ska jag inte sticka under stolen med.

Sen har jag läst lite i en bok jag började på igår. Jag fick låna den av Anna. "I kroppen min" heter den, skriven av Kristian Gidlund. Jag har inte hunnit komma så jättelångt, men hittills verkar den bra och det är väldigt lättsam text att läsa.

Gillar

Kommentarer