Antiinflammatorisk kost

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.se

Hej på er!

Från och med förra veckan (söndag v.8) började jag ändra min kost litegrann. Jag fick lite ny motivation till att prova äta antiinflammatoriskt igen, och se om det kan göra någon förändring till att jag kan må bättre. Jag höll på med en period i somras innan jag råka ut för blodförgiftningen och kom av mig. Men nu har jag fått lite ny motivation till att prova det igen. Jag tänker att det inte kan skada i alla fall.

Egentligen äter jag rätt antiinflammatoriskt redan i och med mina allergier och överkänslighet, eftersom det är en hel del födoämnen som jag inte kan äta. Jag kan bl.a. inte äta mjölkprotein, gluten, ägg, nötter och sen är jag känslig för soja/baljväxter för att nämna några.
Det man också ska minska eller ta bort när man äter antiinflammatoriskt är socker. Så det är egentligen den förändringen jag har gjort utöver hur jag redan äter sen innan. Sen har jag även valt bort mycket stärkelser som finns i dem glutenfria alternativen som i t.ex. pasta eller bröd.

Ärligt så började jag märka en förändring rätt fort. Det var redan någon dag efter. Det jag egentligen har gjort är att jag bl.a. har börjat göra något som kallas guldgröt på morgonen och mer smoothiebowls där jag blandar spenat med bär och frukt och havremjölk, och sen har jag olika fröer och lite riven kokos ovanpå det. Det mättar faktiskt betydligt mer än vad man tror. Sen har jag även gjort knäckebröd på fröer och durramjöl.

Annars brukar jag tycka frukost och mellanmål är något som är väldigt svårt. Jag har så dålig fantasi. Jag vet ofta inte vad jag ska ta och äta, och det blir väldigt lätt enformigt.
Men vilket som så känns det som att jag har mycket mer energi och jag känner mig inte lika svälld och har lika ont i magen.
Sen har det som sagt bara gått ca en vecka, men något tror jag absolut det har gjort. Sen kan man säkert förändra fler saker när det gäller att äta antiinflammatoriskt, men jag känner att man får ta en sak i taget. Det bästa är att börja nånstans, plus att det ska vara sådana förändringar som man orkar hålla i. Annars blir det lätt att man kommer av sig, men för tillfället känns det här som en lagom nivå och början för mig.

Däremot blir det som att jag blir ännu mer motiverad och vill prova mer när jag märker en positiv förändring. Men det tänker jag är helt naturligt. Sen vet jag inte om en del kanske har någonting med min nya medicin att göra heller (Xeljanz), det är svårt att säga. För där har det också gått ca 1 månad, och man vet ju inte det kanske också har börjat göra någon förändring. Förhoppningsvis så har det de.
Men oavsett så är jag glad över att jag ändå känner mig lite piggare än vad jag har gjort och att magen känns bättre. Bara det är en stor vinning tycker jag.

Det ska bli intressant och se hur det kommer kännas när det har gått lite längre tid, om bara en vecka kunde göra det här tänker jag. Det visar sig i alla fall, men jag vill helt klart fortsätta prova det här. Jag har ingenting att förlora på det precis.

Sen tycker jag det är himla intressant att läsa om just det här med kost och vad det kan göra och påverka, så just nu håller jag på och läser i en bok som heter

">Hälsorevolutionen. Ett tips till er som också kanske vill läsa mer om antiinflammatorisk kost. Jag kan även rekommendera boken
">Food Pharmacy. Den tycker jag också var väldigt bra och intressant, samt lättläst.

Gillar

Kommentarer

Fanny
Fanny,
BRA ELIN, kram!
Elin Hellgren
Elin Hellgren,
Tack Fanny! Kram
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229