Det här är en fråga jag får relativt ofta, och framförallt sen jag la ut om att jag skulle bli utskriven från infektionsmottagningen pga min IgG-brist som nu har blivit bra.
Frågan lyder såhär som i rubriken:
Är vården nyfiken/intresserad på att veta mer om din ”hälsoresa”?
Svaret på den frågan har bland läkarna varit väldigt blandad. Vissa är väldigt skeptiska, vissa har börjar mjukna lite medan andra har respekt mot att det är mycket vi fortfarande inte ”vet orsakar vissa sjukdomar osv”, och är väldigt ödmjuk mot att det finns fler vägar att gå till att må bättre. Men jag tror ändå många har svårt att förstå vilken enorm skillnad olika livsstilsförändringar kan göra på sitt mående. Och framförallt när man får bukt på grundorsaken till att man mår som man gör. I mitt fall borrelia och många näringsbrister och obalanser.
Läkarna har ofta frågat vad jag har gjort, men det har inte varit så mycket mer än det. Ingen som har gjort något mer för att förstå mina resultat bättre. Inte vad jag vet om i alla fall.
Bland sköterskorna har det däremot tagits emot väldigt bra. Många är väldigt positiva och nyfiken på vad jag har gjort för att må så mycket bättre, och för att få såna förändringar. Vilket är väldigt roligt! Flera verkligen hejar på mig och blir lika glad varje gång dom ser mig komma gåendes. Vilket jag är väldigt glad och tacksam över!
Västerländsk och österländsk medicin
Jag hoppas det en dag kan bli att dom två kan sammarbeta mer med varandra. Västerländsk medicin med Österländsk medicin. Varför utesluta den ena med den andra? De är bra på helt olika sätt. Drivet borde väl ligga i att de vill hjälpa människor må bättre. Punkt. Västerländsk medicin är väldigt bra på akutvård, benbrott eller när olyckor har skett, medan Österländsk medicin är bättre på kroniska besvär som i t.ex. mitt fall reumatism (visa sig vara borrelia) eller smärtor av olika slag, inflammationer, menstruationsbesvär, magbesvär, eller återkommande t.ex. urinvägsinfektioner för att nämna några.
En stor skillnad är också att Österländsk medicin har ett mer holistisk synsätt, alltså ett helhetssynsätt på människan, medan den Västerländska mer fokuserar på just det organet eller kroppsdelen.
Jag har haft turen att ha haft hjälp av båda, vilket jag tycker har varit väldigt bra. Jag önskar det kan bli så för fler, för det har varit en bra kombination. För mig har den traditionella kinesiska medicinen hjälpt mig väldigt bra med behandling för mina besvär på naturlig väg. Det västerländska har hjälpt mig mer fysiskt med träning och i övergången med medicin för olika symtom jag hade som t.ex. smärtor, blodtryck, magbesvär osv innan jag kunde trappa bort dom.
Lämna ett svar