Här kommer ett superenkelt och jättegott recept på chokladbollar på dadlar. De är verkligen jättegoda och är dessutom utan socker. Vilket alltid är ett plus. Så testa gärna att göra dem ni också.
Ingredienser:
2 dl ekologiska havregryn
7 st färska dadlar
3 msk kallpressad, rå kokosolja
0,5 dl kokosflingor
1 krm vaniljpulver (eller en vaniljstång)
1 krm salt
1 msk kakao
kokosflingor (att rulla i)
Såhär gör du:
- Mixa alla ingredienser till en stor boll. Går inte smeten ihop späd så med lite kaffe eller vatten (räcker med typ 1 tsk).
- Forma sedan smeten till små bollar i önskad storlek, och rulla sedan i kokos.
Dem håller i kylen under ca en vecka, annars brukar jag även frysa in dem och tar fram strax innan servering.
Receptet hittade jag från Food Pharmacy´s blogg
Tips!
Du kan även rulla dem i kakao om du hellre skulle vilja ha det istället för kokosflingor.
Lämna ett svar