Denna kyla

Nu är det lite mer än en vecka sedan det började bli kallare ute, och det märks verkligen i kroppen. Jag har fått mer ont, känner mig stelare och det har nästan bara blivit värre för varje dag. Det var framförallt både igår och idag t.ex. som jag tycker det riktigt har ila och värkt i kroppen på morgonen när jag har vaknar, samt att det går mycket segare att komma igång på morgonen. Men det är nog inte så konstigt eftersom jag mår sämre av dem här större skiftningarna framförallt och när det blir kallare och vinter. Det märks verkligen skillnad.

Det är ju nu som vintern börjar. Snön, kylan och allt runtomkring. Men det är ju i stort sett mitten av november också, så det är ju inte så konstigt precis att det kommer snö nu och har blivit kallare. Men jag har lite blandade känslor kring det. Jag tycker vintern både är en mysig tid där man får klä på sig mer, mysa ner sig med filtar, tända ljus, titta mer på filmer och serier osv. Samtidigt som det är rätt jobbigt med snön.
Jag får mer ont i kroppen och blir stelare. Det är precis som att kylan tränger sig in benmärgen och man blir stel som en pinne jättelätt. Vilket också gör att man fryser mer och spänner sig lättare och man är rädd för att halka.

Sen är det ju himla drygt med rullstolen och snön osv för att nämna några. Det är framförallt rullstolen och snön som inte är en bra kombo. De vill bara fastna i hjulen och det blir väldigt blött av det, samt att det blir svårare att ta sig fram på många platser. Men det är som det är, det är inte så mycket man kan göra.

Men annars överlag tycker jag ändå om vintern. Jag tycker alla årstider har sin charm och tjusning. Sen finns det vissa saker man gillar mer och mindre, men så är det med allt.
Har ni någon favorit årstid som ni gillar lite extra? Min är nog hösten skulle jag säga, även om jag nästan alltid blir sämre kring den tiden i sjukdom. Att det är då det brukar vara en sämre period där kring när jag fyller år i slutet av september.

Hoppas i alla fall ni har haft en bra start på denna vecka och måndag. Min har varit rätt lugn. Dock har jag inte känt mig så bra i kroppen och väldigt seg, så det har varit skönt att bara få vara hemma idag. För först var det tänkt att jag skulle till sjukhuset direkt efter frukost på ett besök, men det blev inställt.

Gillar

Kommentarer

candy95
candy95,
styrke kramar jag gillar direkt inte vinter men tycker ändå att när de e jul. Att de ska vara snö ute. Ha en fin kväll kramar
nouw.com/candy95
elinnhellgren
elinnhellgren,
Tack så mycket! Ja det håller jag med om, det är mysigt med julen och då vill man att det ska vara vitt ute. Tack detsamma till dig! Kramar
nouw.com/elinnhellgren
menduserintesjukut
menduserintesjukut,
Jag själv föredrar sommaren, men det får inte var för varmt för då kan man ju inte rör sig å så kommer de äckliga fästingarna. 😫
Annars är det hösten som gäller då även jag fyller år i slutet av September.
Jag är av den åsikten att ska det komma snö så ska den ligga kvar och komma mkt.
Slabb, gegga m.m är bara bläää (allra helst när man har 🐕 med gott om päls på benen)..
Även jag känner av kroppen värre vid kyla (idag har det tex vari en dålig dag (men det var bara väntat efter att ha tillbringar en 9 timmar i stallet, med all som skulle göra).
nouw.com/menduserintesjukut
elinnhellgren
elinnhellgren,
Okej ja jag håller med dig på mycket där. Både när det gäller sommarn, vintern, slask o gegga och allt det där.
Sen tycker jag nog det är allra jobbigast med alla skiftningar fram och tillbaka. Att det ena dagen regnar, sen är det solsken dag två och snöoväder dag tre. Det tycker jag är jobbigt, och när det är riktigt kallt.
Då tycker jag det är bättre när det är ett och samma väder, även om det skulle vara kallt och vinter i flera dagar. Känner du också lite så? Att skiftningarna är jobbiga?

Tråkigt i alla fall att höra att du också har problem med värk i kroppen och blir värre vid kyla, inte roligt.. 😔
nouw.com/elinnhellgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229