Efter 1,5 år

Igår kom en dag som jag har väntat och kämpat VÄLDIGT länge för. Det går nästan inte att förklara vad jag framförallt glad jag är över att den dagen nu har kommit. Det är nämligen så att jag har hållit på och trappat ner en utav mina nervmediciner i ca 1,5 år nu lite fram och tillbaka, och nu äntligen igår så var det första dagen som jag var helt utan den. Det känns så himla skönt och som att jag äntligen är i mål. I alla fall när det gäller den medicinen, för det har tagit lång tid och inte varit en dans på rosor.

Alla ni som någon gång har behövt tagit medicin och trappat ner vet att det kan vara riktigt jobbigt. Att man kan få både abstinens och må konstigt, och sen att det ska fungera värk-mässigt. Att man inte ska ha ont, även om dem första dagarna kan vara lite jobbigare innan kroppen vänjer sig. Men det är också därav att man försöker ta det väldigt lugnt med nedtrappningen för att inte trigga igång smärtsystemet på nytt. För annars är det väldigt lätt gjort. Men om man väl har triggat igång det, så är det väldigt svårt att få det att gå tillbaka.

Det är nog mycket därför det har tagit såhär lång tid. För först tog det många år innan jag ens kunde börja trappa ner, eftersom kroppen behövde den smärtlindringen. Men nu äntligen gick det att börja trappa ner och det är jag SÅ himla glad över!

Jag lyckades och nu äntligen är den BORTA!

Sen nu kommer nästa utmaningen med nästa medicin som jag ska försöka trappa ner, men först och främst ska jag vara stolt över mig själv att jag har kommit ifrån den här medicinen.
Det var en medicin som heter gabapentin som jag har tagit för att lindra min nervsmärta. Den nervsmärtan som jag har i högerfoten i och med nervskadan jag fick efter alla operationer och pga att leden blev så förstörd av reumatismen.

Men skam den som ger sig, nu är den borta och det är för alltid om ni frågar mig!!

Gillar

Kommentarer

Anna
Anna,
❤️❤️❤️
Elin Hellgren
Elin Hellgren,
♥️♥️♥️
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229