Jag la ut dessa glutenfria snabbfrallor på min Instagram för några dagar sedan och dom blev väldigt uppskattade. Det var flera som hade bakat dom och tyckte de var goda och enkla att göra. Jag tänkte att ni kanske också är nyfiken på att prova så här kommer receptet:
Ingredienser:
10 dl glutenfria havregryn
2 dl mandelmjöl eller durramjöl
2 msk fiberhusk
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 pkt kokosmjölk 500ml totalt
5 chiaägg
4 msk äppelcidervinäger
2 msk honung
russin efter smak (valfritt)
Gör såhär:
- Gör i ordning chiaäggen. Ett chiaägg = 1 msk chia och 3 msk varmt vatten. Gör de först för att de ska hinna svälla lite.
- Blanda alla torra och blöta ingredienser var för sig.
- Blanda ihop alla ingredienser.
- Låt vila ca 10 min.
- Forma bullar i önskad storlek och grädda i ugnen 20-30 min på 225 grader i mitten av ugnen.
- Låt svalna och njut!
Jag hoppas ni ska gilla dom!
Lämna ett svar