Helgens projekt - Del 2

I söndags fortsatte jag mina projekt. Ni kan läsa om mitt första projekt som jag höll på med i lördags här. Även då i söndags var pappa med och hade en hjälpande hand. Så snällt av honom att han vill hjälpa mig med det jag hittar på.

Den här gången var det montering av skåp som stod på schemat. Jag har haft skåpen hemma i ca 2 veckor, men vi har inte haft tid riktigt för att montera ihop allt. Anna har hjälpt mig lite och monterat ihop något skåp samt några lådor, så vi hade inte precis alla att montera ihop. Så det var skönt. Väldigt snällt av henne att hon ville hjälpta till!

Så nu när det blev dåligt väder i söndags tog vi tag i det. Annars har vi mest velat prioritera att göra andra saker utomhus, när det även har funnits saker där att fixa.

Men i söndags var det i alla fall dags för montering av skåp. Vi höll till ute i pappas verkstad. Det var perfekt plats att håll till på, eftersom det finns större utrymme där att hålla till på än inomhus.

Det första vi gjorde var i alla fall att montera ihop alla skåp. Det var inte bara ett, men det gick relativt fort ändå måste jag säga. Vi kom in i det snabbt med hur det skulle vara, så det gick himla smidigt. Sen var det dags för det roliga, att få in skåpen inomhus och börja se hur det blir.

Pappa byggde först en ram som vi ställde alla skåpen på. Rummet vi håller på i är köket. Jag har länge känt att jag har behövt mer förvaring där. Framförallt för alla köksgrejer. Det känns inte roligt längre att behöva gå igenom hela huset för att hämta olika saker.

Sen har det varit svårt att veta hur jag vill ha det. Jag har egentligen funderat på det länge, hur man bäst kan få det bra med mer förvaring. Men tillslut kom jag i alla fall på den här idén och hur jag ville ha det. Ni ska få se bättre bilder tänkte jag sen när allt är klart. Men det ska i alla fall bli skåp längs ena väggen, och sen låga skåp utåt under fönstren mot vägen utanför som man ska kunna sitta på. Det kommer bli som en sittbänk med förvaring under till matbordet.

Så från att jag hade dåligt med köksförvaring till att nu ha hur mycket som helst. Det är så skönt att inte behöva proppa alla skåp fulla längre. Så som det har varit. För det blir verkligen så mycket lättare att se vad som egentligen finns där i.

Det känns i alla fall väldigt bra, och det kommer bli riktigt bra när jag får dit bänkskivan också. Problemet nu är bara att jag inte vet vad jag vill ha för någon. Jag har inte hittat någon jag har fastnat för. Det var en som jag gillade, men den skulle såklart utgå i just den färgen, så den kunde det inte bli. Men letandet fortsätter.

Det sista sen innan allt är klart är att få dit golvlisten. Men om jag känner pappa rätt så tar det nog inte alltför lång tid att få dit. Det är i alla fall väldigt nära målet nu! KRAM!

Gillar

Kommentarer

SofiaRebecca
SofiaRebecca,
Så mysigt att fixa och dona litegrann, och ännu mysigare att få göra det tilsammans med någon. Ha en underbar vecka fina du!
nouw.com/sofiarebecca
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229