Hjärtläkaren ringde

Godmorgon på Er!

Igår hade jag sådan tur att hjärtläkaren ringde till mig. Det var sent på eftermiddagen, men jag fick i alla fall prata med honom. Jag var bara så tacksam över att han ändå hörde av sig så pass fort som han gjorde, för jag trodde det skulle dröja lite längre. Om han ens skulle ringa. Men det var i alla fall väldigt lägligt och behövdes, så där blev jag glatt överraskad över.

Jag ringde nämligen till hjärtmottagningen i måndags, samt att min reumatolog hade skrivit brev till honom i fredags angående om att vi skulle behöva hans hjälp med hur jag ska få ner blodtrycket. Eftersom det nästan bara blivit högre och inte lägre trots att vi ökat min blodtrycksmedicin.

När jag pratade med sköterskan där i måndags så skulle inte min hjärtläkare vara på plats varken i måndags eller tisdags, men han skulle vara tillbaka som igår. Så hon skulle lämna en lapp till honom, samt anteckningarna från mitt läkarbesök hos reumatologen i fredags så han skulle se det igår när han var tillbaka. Dock trodde jag inte att han skulle höra av sig som redan igår. Men det var jag väldigt tacksam över måste jag säga.

Vilket som så ska jag höja min blodtrycksmedicin. Nästan dubbla den. För det ligger verkligen högt just nu, och det är nästan så det känns i kroppen. Den senaste tiden har det legat kring 150-165/105-120, och då är det med medicin. Så det måste ner. Det var till och med så att det inte gick ner efter akupunkturen igår, och det brukar det alltid göra. Utan igår låg det kring 160/110 efter att jag hade fått nålarna.

Men det var i alla fall skönt att få ett svar om vad jag ska göra, för just nu beror nog bland annat min konstanta huvudvärk på trycket, och att jag är väldigt orkeslös. En stor bidragande orsak i alla fall. Så det ska bli spännande att se om det kan bli bättre nu. Jag HOPPAS verkligen det, och att jag kanske kan få känna mig lite piggare!

Gillar

Kommentarer

Malin
Malin,
kram!
Elin Hellgren
Elin Hellgren,
kram!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229