Hjärtmottagningen

I måndags var jag till Hjärtmottagningen på ett besök till min hjärtläkare. Det var min reumatolog som hade skickat en remiss igen dit. Jag var där för att kolla mitt blodtryck och puls, eftersom jag har haft mer besvär av det den senaste tiden, och jag äter redan medicin för det.
Jag tar medicin bl.a. för att sänka pulsen, eftersom jag utan medicin har en väldigt hög vilopuls och i och med det fått högt blodtryck. Men nu hade jag fått högre blodtryck igen trots medicin, så vi kom fram till att jag ska prova höja min blodtrycksmedicin lite för att se om det kan hjälpa.

Sen ska jag få göra en ny 24-timmars undersökning med EKG för att se hjärtrytmen, eftersom jag ofta får hjärtklappning utan att jag egentligen gör någonting. Förut kunde det hända lite då och då men nu är det varje dag, och ofta vid flera tillfällen. Så det ska dem kolla. För det kan bli att vi måste lägga på ytterligare en hjärtmedicin för pulsen, eftersom den medicin jag har nu har jag redan i högsta dos.

Sen ville hjärtläkaren att jag också skulle få göra ett nytt ultraljud på hjärtat. Han kollade i min journal och där såg han att det var tre år sedan jag gjorde det senast. Så det känns bra.
Han vill mest att jag ska göra det för att se att allt ser bra ut, med tanke på att jag står på många mediciner och pga att han hörde ett blåsljud. Så han vill nog bara ha koll på det. Men det var ingenting han var orolig över sa han, eftersom mina andra hjärtprover som han tog såg bra ut. Så det var ändå skönt att höra!

Sen ville han även att jag skulle ta lite olika blodtryck hemma (har en blodtrycksmätare) under tre veckor och sen ringa in dem resultaten. Det för att se om blodtrycket blivit bättre. Så det ska jag göra om några veckor.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229