Hur gott är det inte med lax i ugnen och pressad potatis? Den här rätten var det evigheter sedan jag gjorde, men igår fick det bli det till middag. Jag har ju inte ätit särskilt mycket fisk alls det senaste halvåret, men igår fick de bli det. En enkel favorit. Lax med tomat, spenat & citron med pressad potatis.
Jag har själv kommit på den här rätten, och den blir lika bra varje gång. Den går typ inte att misslyckas med. Därför tänkte jag dela med mig av receptet till er. Dock har jag inga exakta mått på allt. Såhär gjorde jag:
Ingredienser:
2 portioner
2 st laxfiléer
små tomater
citron
bladspenat
salt
citronpeppar
serveras med pressad potatis
Gör såhär:
- Börja med att sätta ugnen på 175ºC.
- Börja sedan koka potatisen i en kastrull.
- Lägg sedan laxfiléerna i en ugnssäker form. Salta och peppra laxen, lägg bladspenat uppe på laxen, skär skivor av tomaten som du sedan täcker laxen med. Sen sist av allt sär två skivor citron, som du sedan delar på och lägger på toppen av laxen.
- Sätt sedan in laxen i mitten av ugnen under ca 20 minuter. Det varier lite beroende på ugn. Jag brukar använda mig av en termometer tills laxen är 54-56ºC.
Hoppas ni tycker det är lika gott som jag tycker, KRAM!
Lämna ett svar