Ny familjemedlem

Hej fina ni!

I söndags kom det en liten ny familjemedlem hem till mina föräldrar. Det är en liten kompis till Svante. Det är också en sphynx katt, alltså en nakenkatt som man också brukar kalla dem. 
Det är också en hane, fast han är ca 7-8 månader så han är på gränsen från att vara en kattunge till att vara en vuxen katt. 

Han är verkligen jättefin! Tidigare har man tyckt att Svante är grå, men jämfört med den "nya katten" så är han mer brun. Devil som den "nya katten" hette hos den tidigare ägaren är mer isgrå, kall grå i huden. Verkligen jättefin och otroligt len. Sen var han betydligt större än vad jag trodde han skulle vara, för han var snudd på lika stor som Svante och Svante är stor samt vuxen.Hos den tidigare ägaren så hette den "nya katten" Devil, men det ville inte vi att han ska heta. Så vi hade funderat på en hel del nya namn, men när vi kollade i hans papper från uppfödaren så visade det sig att han egentligen hette Zigge där med Z, så han kommer få heta det. Så det inte blir alltför förvirrande för honom.

Men han fick nog inte världens bästa välkomnande. Både Svante och Harry var hemma hos mina föräldrar när Anna och mamma kom hem med Zigge. De hade åkt ända till Flen för att hämta honom, och det roliga är att det visade sig att Svante och Zigge är syskon på riktigt för de kommer från samma uppfödare. Så det var lite roligt. 
Mamma och pappa ville skaffa en till katt så Svante inte behöver vara ensam så mycket. Eftersom både mamma och pappa jobbar under dagarna. Sen har ju Svante kunnat och brukar ha varit uppe en del hos farmor och farfar under dagarna, men nu blir det inte lika viktigt för ensamhetens skull. Då blir det mer bara som sällskap samt en katt till att hålla reda på.

Vilket som så blev inte välkomnandet de bästa. Både Harry och Svante var verkligen på sin vakt och morrade o fräste åt honom, samtidigt som Zigge satt cool-lugnt och bara tittade på dem. Precis som att "vad håller ni på med!?". Helt orädd är han också, så det är väl ändå bra att det är på det sättet, eftersom han är den "nya" i trion.
Det roliga var att det nog var Harry som fräste och reste den päls han hade mest av dem, även om man tydligt såg att Svante inte heller var så förtjust i honom.

Men det blir nog bra så fort de har fått lärt känna varandra lite mer. Under natten till igår hade det gått sådär. Svante hade varit lite på sin vakt kring pappa. Favoriten hans, samtidigt som Zigge också ville vara där och sova. Så där hade det väl blivit lite jobbigt.
Sen var jag över där en sväng igår förmiddag för att kolla till Zigge eftersom alla dem andra var på jobbet, och då gick det bra. I och för sig var han själv just då, eftersom de hade tagit upp Svante till farmor innan dem åkte till jobben.
Men när pappa sen kom hem vid lunch så tog vi ner honom igen, och det börjar gå bättre och bättre mellan dem. Dock är Harry fortfarande väldigt kaxig, trots att det inte ens är i hans hem. Men jag tror att bara de får lite mer tid med varandra allesammans så kommer det nog gå jättebra sen. Det är väl bara lite tid som behövs.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229