Ögonmottagningen - Gävle sjukhus

Hej finisar!

Kommer ni ihåg vad jag sa angående min planerade vecka, att det säker kommer bli några förändringar under veckans gång. Så blev det, redan igår faktiskt. De ringde igår på morgonen ifrån Ögonmottagningen och frågade om jag hade möjlighet att komma redan samma dag (alltså igår) på eftermiddagen. Jag hade inget inplanerat så jag kunde vilken tid som helst. Sen hade jag tagit den oavsett, för vad jag har hört så är det himla svårt att få en tid just dit. Så jag blev lite chockad att de ringde och sa att jag fick komma så pass fort. Men det är jag bara glad och tacksam över att jag fick.

Besöket gick i alla fall bra. Jag fick göra lite olika undersökningar och sen fick jag träffa en läkare som också gjorde en undersökning. Jag tror det bl.a. hette fältundersökning, men jag är inte säker. Det var i alla fall att dem skulle kolla hur min syn var kring sidorna.
Men vad läkaren kunde se så såg allt bra ut. Det var inget som tröck på synnerven heller, vilket jag tycker kändes allra viktigast att få svar på. Framförallt eftersom när man har den där lilla förändringen som jag har på hypofysen så kan man få det, om den är tillräckligt stor eller har växt så precis att den trycker på den.

Men allt gick väldigt smidigt i alla fall, så det var skönt. Lika att allt såg bra ut. Det var bara den där fältundersökningen hon ville att jag skulle komma och göra om, för jag hade lite prickar jag inte såg/missade. För under undersökningen ska man trycka på en knapp vid varje tillfälle som man ser en liten lampa lysa/blinka till i olika styrka. Där hade jag missat lite längst ut kring sidorna, men det var ändå inget som tydde på att det kunde vara någon sjukdom eller att det berodde på hypofysen. Vad hon trodde i alla fall. Men vilket som så ville läkaren att jag skulle komma tillbaka om en månad och göra om det. Så det blir bra.

Sen fick jag komma dit på en undersökning pga att jag tycker att jag har haft lite konstig syn till och från den senaste tiden. Det trots att jag väldigt nyligen har bytt glasögon så styrkan på dem ska vara så bra som det bara går.
Men jag tycker i alla fall att det blir som att jag ser suddigt i hela synfältet på vänster sida, och ibland kan det hålla i sig ett bra tag. Allt från kortare stunder till en hel eftermiddag. En dag var det till och med en hel dag, och allt det här kom rätt samtidigt som mina andra symtom jag har haft som min Endokrinläkare säger troligtvis har med mina hormoner och hypofysen att göra. Därför ville han att dem skulle kolla det här också ifall det var någon påverkan på synnerven. Men jag är otroligt lättad över att det inte var så!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229