Omläggning & ändrade planer

Innehåller lite starka bilder för er som inte gillar stick och sår.

Hej på Er!

Hoppas ni har en fin helg framför Er att se fram emot. Min kommer fortsätta spenderas här på sjukhuset. Vi hade igår börjat planerat och preliminärt siktat in oss på att jag eventuellt skulle få bli utskriven och få komma hem på måndag efter helgen.
Men efter natten som varit ser det lite annorlunda ut nu. Den var jobbig och värken är fortfarande inte är helt bra och så hanterbar som vi vill, så det ser mer ut som att jag kommer bli kvar här ännu längre. Men nu vet vi inte hur länge.

De håller på och försöker trappa in några smärtstillande tabletter som dem satte in igår och i förrgår, och de börjar ändå ge lite effekt tycker jag men inte alls tillräckligt. Sen kan man inte trappa in dem för fort, så därför valde dem istället att trappa upp min smärtpump ytterligare nu idag undertiden, i väntan på tills vi har kommit vidare så tabletterna hjälper bättre och vi har kommit i rätt dos som fungerar. Det så jag sedan ska kunna få bort smärtpumpen och få komma hem.

Igår under dagen kändes det lite som nytt hopp, för natten hade ändå varit skaplig och det kändes ändå rätt skapligt, som att det kanske ändå kan bli bra det här tillslut. För den känslan har gått lite upp och ner.
Men då kändes det i alla fall som en rimlig plan att jag eventuellt skulle få komma hem efter helgen förutsatt att allt går bra såklart.

Men så vände det idag igen såklart. Det är lika med febern som går upp och ner hela tiden. Det vet dem inte heller vad det beror på, för jag får som frossa till och från, svettningar och att jag fryser och helt enkelt inte känner mig frisk. Så någonting är det ju som inte är helt bra. Det är ju tydligt, frågan är bara vad.
Men efter den här natten kändes allt bara lite smått hopplöst igen, som att luften gick ur en litegrann. Att det hela tiden är två steg fram, och ett steg bak. Men jag får helt enkelt fortsätta försöka ta en dag i taget. Kämpa på helt enkelt.

Men jag måste bara säga att jag är så enormt tacksam över alla människor jag har runtomkring mig som hör av sig på telefon och meddelanden, stöttar mig och skickar hälsningar. Ni är GULD värda ska ni veta! ♡

Imorse efter frukost blev det också lite snabba ryck, för jag skulle få lägga om min infart där vid halsen. Och innan det skulle jag även få duscha, byta kläder och sängkläder. Gud va skönt det var! Man blir verkligen lite som en ny människa när man får fräscha på sig lite.
Idag var det en vecka sedan jag fick infarten och den ska läggas om en gång i veckan. Läggas om betyder att dem gör rent den, lägger nya förband och tittar hur allt ser ut. Det var en narkosläkare som kom och gjorde det på mig, eftersom den här infarten är lite mer avancerad när den är tunnelerad under huden en bit från halsen ner till bröstet.
Det man kunde se var att det såg fint ut vid instick-ställena och så, men att jag har blivit rejält irriterad på huden av all tejp. För jag är i vanliga fall väldigt känslig för just det. Men jag fick i alla fall bort tejpen uppe vid halsen, där det var extremt irriterat, så det var ändå skönt att det lilla hålet eller insticksstället hade läkt så pass fint så jag inte behövde något nytt plåster/förband där.

Jag är verkligen glad att jag fick den här infarten, för annars kan vi snacka om att vi hade problem, och inte så små problem heller. Det räckte ju bara med alla problem vi hade innan jag fick dit den här som jag har nu. Men den har underlättat det hela enormt i alla fall, så det är JÄTTEskönt. För den kan dem även ta blodprover i när det behövs.

Gillar

Kommentarer

Karolina
Karolina,
Styrkekramar till dig! Du är så otroligt stark Elin!!! Men jag hoppas så innerligt att du ska få medvind och må bra snart✊!
Elin Hellgren
Elin Hellgren,
Tack så mycket Karolina! Det värmer så mycket ska du veta att du tar dig tid o skriver det. Tack så mycket än en gång. Jag hoppas också det blir bättre snart! ✊☘️ Kramar till dig! ♥️
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229