Oväntat avbrott - Endokrin

Hej kära ni!

Idag blev det en tidig morgon. Jag skulle vara på sjukhuset redan kl.08 för att göra det här GHRH Arginin (belastningstestet för att kolla tillväxthormonet) testet på Endokrin. Det är ett test som skulle ta ca 3 timmar, och jag skulle vara fastande.
Grejen var bara den att de ville sätta dit två infarter (kanyler), en i vardera arm. En för att ta prover i och en för att ge läkemedel i. Saken var bara den att de inte fick dit någon infart. Det gick inte. Jag vet inte hur många gånger de stack mig, plus att de tillslut ringde dit så en ifrån operation fick komma och prova sticka mig. Men då började tiden rinna ut. Det började ta för lång tid satt vi var tvungen att avbryta testet. För de måste ta prover och ge medicin vid exakta klockslag, och eftersom de inte fick dit någon infart så blev det först försenat och sen väldigt svårt att ta prover och ge läkemedel utan infarter. Därav att vi fick avbryta.

Det kan vara mycket som orsaka att jag var så svårstucken idag. Förutom att jag brukar kunna vara rätt svårstucken så kan det bli ännu svårare när man är fastande samt står på kortison. Det gör kärlen väldigt sköra så de spricker lätt. Därav att det kan vara flera faktorer som påverkar att det inte gick. Men många försök och stick blev det i alla fall, utan någon lyckträff.

Därför måste vi nu boka om till en ny tid för att göra det, men då ska de även boka in så jag först får gå förbi operation så dem får sätta kanylerna där. Det pga att dem är experter på att sticka, eftersom de gör det i stort sett hela dagarna. Så det blir bra. De har ju även utrustning de kan ta hjälp av ifall det är lika svårt då som det var idag.

Jag hoppas bara det inte dröjer alltför länge innan jag får göra ett nytt försök, för jag är rätt nyfiken på att få veta vad det visar. Sen måste det nog få gå någon vecka så mina kärl hinner återhämta sig lite efter alla stick och blåmärken som det blev.

Sen är jag riktig trött på det här. För alltid är det någonting. Jag är så trött på att något alltid ska motarbetas. Varför kunde det inte bara få rulla på och gå bra? Gå smidigt. Nej då ska det jäklas så vi inte ens kunde göra testet.
För det är inte heller "bara" att vara fastande som man skulle vara inför det. Det pga av att jag då måste skjuta på mina mediciner eftersom jag inte kan ta dem utan mat, för då blir jag jätteillamående. Samtidigt som jag helst inte kan dra ut för lång tid med att ta dem för då kommer jag garanterat börja få abstinens och känna av att jag är utan.
Sen ska man också upp tidigt, och det insåg jag idag att min kropp inte är gjord för. Speciellt inte en kall vinterdag. För kroppen vill verkligen streta emot och vara seg/stel. Men det är bara att bita ihop och försöka göra det. De måste göras. Men nu lär jag göra det igen, och vid nästa tillfälle kommer jag även behöva åka dit ännu tidigare än idag eftersom jag måste gå till op först.

Men men, det får jag ta då. Jag kan inte göra någonting åt det nu vilket fall. Så för tillfället får jag försöka släppa det.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229