Perfekt söndag - Vila, reflektera och återhämta sig

Hej bästa ni!

Just nu halvsitter jag i soffan och skriver lite här till bloggen samtidigt som jag slötittar lite på youtube. Riktigt skönt måste jag säga. En slapp-söndag kan man nog säga att det här är.
Det var under förmiddagen jag försökte vara lite mer effektiv. Jag fördelade bland annat mina dosetter inför närmsta tiden så dem var klara, duschade, försökte få i mig lite lunch trots ett vidrig illamående idag. Jag har mått något sjukt illa idag, så det har varit riktigt jobbigt måste jag säga. Man blir så allmän påverkad tycker jag när man just mår illa. Får absolut ingen ork till att göra någonting.

Sen var jag även över till Anna och kikade ute hos henne. De håller nämligen på och bygger ett kök där ute där hon bor, och det kommer bli SÅ bra! SÅ himla fint blir det, så det kikade vi på jag och Alicia.
De började sätta upp alla skåp igår så nu kan man verkligen se på ett annat sätt hur det kommer att bli och se ut.

Under den senaste tiden har det hänt och händer extremt mycket saker i mitt liv. Jag kommer inte gå in så ingående på just vad mer än att det är väldigt mycket som har hänt och fortfarande händer. Det fysiska med min sjukdom är kanske 1 del av 3-4 saker som det händer minst lika mycket saker kring. Tyvärr mest tråkiga, men nu börjar det även vända och hända en del roligare saker med. Vilket känns väldigt roligt. Det är på tiden om jag säger så, även om det krockar lite med energin och frustrationen kring det. Men hellre det än att det bara är negativa saker kring allt.

Däremot tar det såklart väldigt på krafterna. Det var längesen jag kände mig såhär slutkörd måste jag säga, och har verkligen inte ork för så mycket. Viljan är betydligt större än vad kroppen klarar av på långa vägar, även om den biten också har blivit rätt påverkad om jag ska vara ärlig.
Det är jobbigt att inte riktigt känna igen sig själv, så som man brukar må och vara. Jag tänker främst motivations-mässigt, energi-mässigt osv.

Men jag tror jag får försöka att inte tänka så mycket, utan mer försöka ta en dag i taget. Ta saker som det kommer, också får det gå som det går. Försöka avdramatisera allt så mycket som det bara går, i och med att jag knappt klarar av någon stress alls. Sen försökte jag tänka att allt kommer bli bra tillslut, även om vägen har varit och fortfarande är VÄLDIGT krokig med många hinder. Men så kommer det nog vara ett bra tag till framöver. Det är inte så mycket jag kan göra åt det tyvärr.

Jag hoppas i alla fall ni också har en så bra helg som ni bara kan! Jag har en mysig familjekväll framför mig, så det ser jag fram emot. Det ska bli mysigt att få umgås med dem.
Sen är det ett inlägg på g om hur det gick i fredags hos min reumatolog när jag var där. Så det kommer också komma inom kort, så håll utkik.
Ha det så bra tills vi hörs igen, KRAM!

Gillar

Kommentarer

Elisabeth
Elisabeth,
Babysteps, babysteps.... Tänk på fabeln om haren och sköldpaddan som skulle springa ikapp. Det var sköldpaddan som vann till slut.! Så heja på nu!/Elisabeth
Elin Hellgren
Elin Hellgren,
Ja det stämmer det Elisabeth! Tack så mycket! ✨
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229