Rabarbersirap är något som är väldigt enkelt och väldigt gott att ha i både den läskande drinken på sommaren, eller som topping på efterrätten.
Jag har sett en del personer som har gjort olika typer av sirap som t.ex. rabarbersirap till att ha i läskande drinkar eller till efterrätter. Det var bl.a. en person på Instagram som jag såg och fick tips om att göra rabarbersirap av rabarber man hade över hemma. Så det testade jag göra i all hast häromdagen. Busenkel och jättegod! Därför tänkte jag dela med mig av receptet till er. Hon jag fick inspiration ifrån var @brotorparen på Instagram.
Du behöver detta:
Till ca 4 dl sirap
500 gram rabarber
3 dl strösocker
1 dl vatten
Gör såhär:
- Skiva ner rabarbern tunt och lägg i en kastrull.
- Koka upp rabarbern tillsammans med strösockret och vattnet. Låt det sedan sjuda under lock i ca 10min.
- Sila sedan och låt blandningen rinna av ordentligt. Färdigt!
Tips!
Sirapen är sedan perfekt att blanda i en drink eller ha på vaniljglassen. Jag blandade bl.a. lite rabarbersirap, pressad citron, kolsyrat vatten och isbitar. Läskande och väldigt gott nu i värmen på sommaren!
Mark säger
Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.
Elin Hellgren säger
Thanks! That make me happy that you like what I write!