Sjukhusdag 1 av 2 - Urologen och smärtmottagningen

Både i tisdags och igår (onsdag) har jag varit till sjukhuset på olika besök. I tisdags var jag till sjukhuset för ett besök till urologen och min smärtsjuksköterska. Båda besöken gick bra.
I tisdags var jag först till min smärtsjuksköterska. Vi pratade en del om hur det är nu och sen fick jag akupunktur. Vi pratade även om hur vi ska göra kring medicineringen och hur det går. Bland annat i vilken ordning och takt jag ska höja vissa mediciner. Det känns så skönt att jag har henne att bolla det med.

Besöket hos urologen gick också bra. Först visste varken jag eller läkaren varför jag riktigt var kallad på ett besök till dem, men ganska snabbt kom vi in på mina problem. Eftersom jag har haft väldigt mycket problem med njursten, njurstensanfall och urinvägsinfektioner under väldigt många år.

Jag var och gjorde en datortomografi förra veckan på njurarna. Där såg han att jag hade några njurstenar, främst i den vänstra. Jag hade gjort en likadan röntgen i oktober när jag hade en hel del besvär därifrån, och jämför med de bilderna så tyckte han att det såg ut som att en av stenarna hade ökat sig lite. Sen att det såg ut som att det hade tillkommit en jätteliten. Men eftersom dem ligger uppe i njurarna så ska det inte vara någon fara för njurstensanfall just nu.Utan det är när stenarna ligger i urinledarna som det kan bli ett anfall. Så det var ändå skönt, och jag hoppas dem håller sig där uppe i njurarna. För njurstensanfall är verkligen något jag är lite rädd för att få igen, just eftersom det gör så fruktansvärt ont att få.

Frågan han istället tyckte vi skulle fokusera på är varför jag får njurstenarna och varför dem verkar ha en tendens att öka sig. Därför skulle han skriva till min reumatolog i svaret till honom att han rekommenderar att vi ska ta kontakt med några specialister som jobbar i Uppsala. Det med tanke på att jag är så pass ung och redan har haft så pass mycket problem med njursten, och sen vad vi i så fall ska göra för att minska att de bildas vidare. Så det är nästa steg.

Gårdagens besök kommer i ett eget inlägg när jag också var förbi smärtmottagningen igen en snabbis, och därefter träffade jag min reumatolog.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229