I början av veckan valde jag att baka lite. Jag brukar tycka det är väldigt roligt att baka, laga mat och framförallt prova nya saker. Det här receptet kom jag över när jag höll på och sökte efter vad jag skulle baka för något. Jag tyckte det lät så spännande. De kändes som att det var en liten annan variant på ryttarkakor, men att de ändå påminner om varandra med kokostoscan. Så då bestämde jag och Jennifer oss för att prova göra det.
Jag tycker dem blev väldigt goda, och speciellt dagen efter. Kanske att det också hade varit gott med lite salt i själva degen, men annars väldigt goda och enkla att göra. Receptet kommer från Fridas bakblogg. Ni hittar till hennes recept här. Men jag skriver även ner receptet här nedanför.
Ingredienser:
ca 20 st
Kakdeg
100 g mjukt smör
2,5 dl mjöl
0,25 dl socker
1 äggula
Kokostosca
35 g smör
0,5 dl grädde
0,5 dl socker
1 tsk mjöl
1 dl kokos
Gör såhär:
Kokostosca
Blanda smör, grädde, socker och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i ett par minuter. Tag av från värmen och blanda sedan ner kokos. Rör ihop till en jämn smet och låt stå.
Kakor
- Sätta ugnen på 175°c och placera ut 20 st små kakformar på en plåt.
- Blanda alla ingredienser till kakdegen i en skål och nyp ihop till en smidig kakdeg.
- Dela sedan upp kakdegen i 20 jämnstora delar, och rulla alla till bollar.
- Lägg bollarna i kakformarna och tryck sedan en grop i respektive kakdeg med tummen. Fyll groparna med kokostosca.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Tag sedan ut och låt kakorna svalna helt innan du tar loss dem ur formarna.
Tips!
- Fyll kakorna med ganska mycket tosca, men inte så de svämmar över.
- Jag gräddade mina kakor ca 15 min, tills de hade börjat fått lite färg.
- Sen funderar jag på att ha i lite salt i degen nästa gång, för det kändes som att de var någonting som saknades. Så de tror jag hade varit gott!
Hoppas ni också gillar dem! KRAM!
Ni kan även se fler recept ifrån Fridas bokblogg här.
Lämna ett svar