Här kommer ett snabbt och väldigt enkelt recept på sockerfria och glutenfria pepparkakor. De är alltså fria från vitt socker, och dem går väldigt snabbt och enkelt att göra. Det tar ca 30 min att göra dem.
Ingredienser:
1 dl rårismjöl
1 dl glutenfritt havregryn
3 msk yaconsirap (eller annan valfri sötning)
1 tsk pepparkakskrydda
2 msk neutral kokosolja
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält kokosoljan på låg temp.
2. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
4. Stansa ut pepparkakor med formar.
5. Lägg pepparkakorna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen ca 7-10 minuter.
Tips!
- I orginalreceptet ”Snabba sockerfria & glutenfria pepparkakor” som jag hittade på cleanlifestyle.se använde hon mandelmjöl istället för rårismjöl. Men jag bytte eftersom jag inte tål mandel.
- Kanske att man kan ha lite mer pepparkakskrydda än vad som står i receptet. Men det är en smaksak.
- Kavla inte ut degen för tunt, då blir det svårt att få bort degen emellan ”kakorna”.
Lämna ett svar