Stärkande för skelettet

Idag har det varit rätt fullt upp. Full rulle. Redan på förmiddagen hade jag ett besök på endokrin, hos sjuksköterskan där för att få min behandling för skelettet. Jag får det en gång per år. Det är ett dropp som ska försöka motverka så skelettet inte ska bli ännu skörare än vad det redan är.

Jag är väldigt benskör, vilket gör att jag lätt kan få en fraktur eller kotkompression. Om jag ska vara ärlig känns det lite små-läskigt. Sen ska jag även få göra en ny bentäthetsmätning under hösten/vintern. Alltså att det ska mäta skelettet för att se hur pass skört det är nu och om det har blivit någon förändring. Så det ska bli spännande, för det var ca 3 år sedan jag sist gjorde en.
Det är även efter den undersökningen som dem avgör om jag ska ta det något år till eller om jag ska ha ett uppehåll. För man kan max ha det under en 6 års period, sen måste man ha ett uppehåll innan man några år efter det har en ny behandlingsperiod. Så vi får se vad det visar.

Men det gick bra att få behandlingen i alla fall. Vi hade tur den här gången att det gick bra att få dit kanylen också, så det var vi glad för.

Efter behandlingen var jag förbi Klinisk Fysiologi för att ta ett EKG. Min reumatolog skrev en remiss på det i fredags, att jag skulle gå och ta det pga att en medicin jag fick i fredags krockade med en del av mina andra mediciner, som sedan kunde göra någon förändring på EKG:et. Därav att jag fick gå och ta ett sånt bara för säkerhetsskull. Så jag hoppas det såg bra ut!

Annars idag blev det lite handling på vägen hem efter sjukhuset. Sen har det varit lite fix hemma, matlagning, litet snabbesök av Jessica med familj, också blev det en del samtal som jag behövde ringa. Förutom det har det varit lugnt.
Hoppas Er onsdag också har varit bra! Kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229