Tankar kring samtalet med Endokrinläkaren

I ett utav mina tidigare inlägg berättade jag om mitt samtal med min Endokrinläkare i fredags. Jag fick då veta att jag har lågt av ett hormon, tillväxthormonet. Det har tydligt varit lite på gränsen förut men nu var det mer än så, och därför vill han gå vidare och utreda det mer.
Ni kan läsa det inlägget här.

Jag ska bl.a. få göra något de kallade för belastningstest, men det vet jag inte så mycket om vad det innebär. Men sen ska jag även få göra en ny MR-röntgen på hjärnan för att kolla hypofysen, samt få träffa en ögonläkare på sjukhuset.

Jag har än inte riktigt vågat sökt och undersökt så mycket om det. Många säger att man ska akta sig lite för att googla just sjukvårdsrelaterade saker, eftersom man inte vet vad som stämmer av det man läser och veta vad man kan lita på. För sen kan det ju vara någonting annat som gäller just för en själv, eftersom allt kring hälsan är väldigt individuellt.
Men när det gäller just att googla och söka på internet så kan jag vara lite olika. Ibland söker jag runt om precis allt, och letar efter all fakta jag kan komma åt för att försöka få reda på allt jag bara kan. Medan jag ibland är helt tvärt om. Då söker jag ingenting. Men jag tror det beror lite på vad det gäller.
Men lite så är jag den här gången. Den här gången har jag inte sökt någonting om det. Men det tror jag beror på att jag säkert är lite skraj över vad allt innebär. Sen känns det bara onödigt om jag söker runt, kanske hittar någonting som inte är alltför roligt också går jag runt och oroar mig i onödan över något som jag kanske egentligen inte behöver oroa mig över. Så då känner jag att jag hellre väntar på vad läkaren säger efter att alla undersökningar är gjorda och vi har fått svar på allt.

Men jag tycker det känns överlag lite läskigt när det är saker kring hjärnan och hormonerna som inte är riktigt som det ska. Det känns så invecklat på något sätt. Men jag försöker att inte tänka så mycket på det.
Men sen ringde dem faktiskt från MR igår och sa att dem hade en tid till mig redan nu på onsdag, alltså imorgon och då blev jag lite orolig. Glad med såklart eftersom jag fick en sån snabb tid, men jag blev också lite orolig över varför jag skulle ha en sån snabb tid. För jag pratade ju med han i fredags eftermiddag och fick redan veta av en tid igår. Då känns det på något vis att han tycker det är brådskande, så då känns det ju också bra att jag får en snabb tid. Men det är klart tankarna kommer och man börjar fundera.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229