Universitetsdjursjukhuset i Ultuna

Hej kära ni!

Vilken helg jag har haft. Det har verkligen inte varit en av dem bästa. I lördags var jag tvungen att åka till veterinären med Harry akut. Harry har varit väldigt dålig i magen sen i onsdags och lite mer slö än vanligt, men ändå haft bra aptit (nästan mer aptit än vanligt). Men så i lördags morgon hittade jag 13 spyor lite här och var här hemma som Harry har spytt upp (bara galla), och sen låg han längst in under soffan och var väldigt slö och orkeslös. Då såg jag också att han inte heller hade ätit något sen dagen innan eller varit på toa.

Då ringde jag veterinären och fick komma in med Harry strax efter lunch så de fick kolla på honom. Då visade det sig att han är väldigt uttorkad. Troligtvis pga alla spyor och att han varit/är så dålig magen. Så där gav dem han dropp, tog prover och röntgade magen. Sen blev vi skickade till Universitetsdjursjukhuset i Uppsala (Ultuna) där han blev inlagd pga sitt allmäntillstånd. Han blev även bara sämre och sämre under tidens gång. Usch det var inte alls roligt att se. För han var riktigt dålig när jag lämnade honom där i lördags. När vi åkte därifrån ca halv nio på kvällen så orkade han inte ens stå på benen själv, utan bara hängde i ens hand och reagerade knappt.

Det blev en lång vänta hela den dagen, med tanke på att jag började hos veterinären här i Gävle halv ett på dagen och sen var jag inte hemma förrän tjugo över tio på kväll. Så det blev en riktigt lång dag. Men det var tur att vi åkte in med honom, för annars vet jag inte om han ärligt talat hade klarat sig.

De vet inte säkert vad det beror på, att han har blivit så dålig. Men han verkar ha åkt på någon tarminfektion eller tarminflammation, som sen gjort honom så dålig allmänt. Att diarrén och kräkningarna har gjort honom så uttorkad. Någon annan förklaring kan vi inte komma på.

Sen har de tagit prov för sarmonella eftersom det tydligen går grymt mycket sånt bland framförallt utekatter nu, även om de inte trodde att de var det Harry var drabbad av. Det ända sättet de i så fall kunde komma på att han i så fall kan ha blivit smittad på är vi färskfodret (som små råa köttbullar) som han äter. Men de var inte så troligt det heller, för de borde inte vara möjligt med tanke på de tester som görs innan de säljs. Men de ville ändå vara på säkra sidan och testa honom, så det var ändå bra kan jag tycka.
Annars smittas de vanligast mellan utekatter som har varit i kontakt med döda fåglar som varit smittade, och det har han ju inte varit eftersom han är en innekatt. Men det testet får jag i alla fall svar på om ca 1 vecka. Jag hoppas jag har tur att få svar innan helgen.

Jag fick i alla fall hämta hem honom igår (tisdag), och det är så skönt att ha honom hemma nu igen. Det har verkligen känts som en evighet med lång väntan på att få hämta hem honom. För det blev ändå några dagar han var borta. Därför var det jätteskönt när de ringde igår och berättade att han var så pass pigg att jag kunde få komma och hämta hem honom. Så det gjorde jag direkt efter att jag var klar på sjukhuset igår.

Nu är det bara lite fortsatt återhämtning som saknas, men det är ändå betydligt bättre med honom än när jag först lämna honom på djursjukhuset i lördags.

Såhär låg han i stort sett hela tiden innan jag åkte ifrån Harry i lördags. Då låg han i princip bara med huvudet neråt och reagerade knappt på några ljud.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229